I N F O R M A Ţ I E
pentru potențialii consumatori de gaze naturale
 
  ÎCS Nord Gaz-Sîngerei SRL vă informează că, construcţia reţelelor de gaze presiune joasă este în sarcina consumatorului . 
Pentru extinderea reţelelor de gaze presiune joasă de către consumatorii casnici este necesar ca:
1) Să fie fondată o Asociaţie de Locatari din perimetrul Postului de Reglare Gaze (PRG), preconizat pentru gazificare (perimetru stabilit împreună cu Nord Gaz-Sîngerei).
2) Asociaţia Locatarilor  să depună la Nord Gaz-Sîngerei SRL  o cerere de a obţine aviz de racordare pentru proiectarea reţelelor de presiune joasă şi racordarea lor la PRG.
3) Asociaţia Locatarilor, în baza avizului de racordare obţinut de la Nord Gaz-Sîngerei ,să selecteze întreprinderea  licenţiată în domeniul proiectării , care va  elabora proiectul de execuţie a reţelelor de presiune joasă.
4) Proiectul de execuţie a reţelelor de presiune joasă, după coordonarea lui cu toate instituţiile cointeresate ,să fie avizat cu Nord Gaz-Sîngerei, apoi  înregistrat la Inspectoratul Tehnic pentru Supravegherea Obiectelor Industrial Periculoase din mun. Bălţi.
5) Executarea lucrărilor de construcţie-montare a reţelelor de gaze ,ce întră în sarcina consumatorului, să fie  executată de orice societate licenţiată în domeniu , la alegere, în bază unui contract.Costul lucrărilor de construcţie va fi stabilit  în baza unui deviz de cheltuieli întocmit conform specificaţiei din proiect, negociat de părţi.
6) Fiecare consumator personal, pentru fiecare loc de consum, trebuie să depună o  cerere la Nord Gaz-Sîngerei pentru obţinerea Avizului de racordare a instalaţiei de utilizare gaze cu anexare a copiei buletinului de identitate şi certificatului ce confirmă dreptul de proprietate asupra imobilului care se gazifică. Avizul de racordare(condiţiile tehnice) pentru instalaţia de utilizare gaze de către Nord Gaz-Sîngerei va fi eliberat numai consumatorilor din zonele unde sunt executate reţele de gaze s-au cel puţin există proiectul de execuţie a reţelelor de gaze presiune joasă. Avizul de racordare va servi temei pentru proiectarea instalaţiei de utilizare . Proiectul urmează a fi avizat de toate instituţiile cointeresate şi cu Nord Gaz-Sîngerei.
7) După executarea şi recepţionarea reţelelor de presiune joasă şi instalaţiilor de utilizare gaze furnizorul de gaze Nord Gaz-Sîngerei va executa reţelele de presiune medie, racordul de presiune medie şi  Postul de Reglare Gaze de la care se vor furniza gaze naturale .
8) Asociaţia de locatari să încheie contract de exploatare tehnică a reţelelor de gaze presiune joasă cu Nord Gaz-Sîngerei SRL.
9) După punerea în funcţiune a Postului de Reglare Gaze şi furnizarea gazelor în reţelele de gaze presiune joasă fiecare consumator personal depune la Nord Gaz-Sîngerei dosarul tehnic, cerere de racordare  şi achită taxa de racordare.
10) Încheie cu Furnizorul de gaze:
     - Contractul de furnizare a gazelor naturale
     - Contractul de deservire tehnică a instalației de utilizare gaze.
 
 
INFORMARE 
 
  Persoanele fizice şi juridice care doresc să realizeze instalatii de utilizare gaze naturale, dupa ce obtin „ACORDUL de ACCES” de la ÎCS Nord Gaz-Sîngerei S.R.L. pot alege pentru PROIECTARE şi EXECUŢIE, orice societate din Moldova autorizată în domeniu de catre A.N.R.E. Aceasta este valabilă şi pentru efectuarea verificarilor la instalatiile de utilizare gaze naturale şi a aparatelor consumatoare de gaze naturale. Relaţia contractuală este între dumneavoastra şi aceste societăţi. ÎCS Nord Gaz-Sîngerei S.R.L. îi revine sarcina şi obligaţia de a aviza şi a urmari dacă se respectă Normele Tehnice şi Legislaţia din domeniu. 
Calendarul evenimentelor
«  Decembrie 2023  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Statistica
Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0