Consumatorul de gaze trebuie să ştie că:

 

        - amestecul de gaz cu aer este explozibil,

 - folosirea utilajului cu gaz se permite numai după trecerea instructajului,

 

 

 


SE INTERZICE:

      1. de a folosi gazul natural în cazul lipsei de atracţie în coş şi în canalele de ventilaţie.

    2. de a conecta aparate de gaz suplimentare fără documentaţie tehnică şi a certificatelor de conformitate, a paşaportului tehnic, actelor pentru verificare şi control,

      3. de a repara aparatele consumatoare de gaz desinestătător.

   4. acoperirea și prinderea instalației de utilizare în interiorul termoizolației, întrucît aceasta împiedică deservirea tehnică și depistarea scurgerilor de gaze, care se pot infiltra între termoizolație și perete. La depistarea acestor cazuri se va sista furnizarea gazelor pînă la aducerea instalației la condiții conform cerințelor din normele de exploatare.

 

       ATENŢIE !!!

Nerespectarea regulilor de securitate, montarea aparatelor de gaz desinestătător, datorii de achitare, duc la deconectarea gazului. Conectarea repetată va fi o lovitură grea pentru buzunarul dumneavoastră. În caz de deteriorare a sigiliilor, a aparatului însuşi, în caz de furt a gazului, vinovaţii vor fi amendaţi şi sancționați Administrativ al RM. Pentru a evita neplăcerile, e nevoie de a respecta tehnica securităţii şi de a îndeplini toate cerinţele de utilizare a gazului natural și condițiilor contractuale.       

          
Securitatea ta e în mîinile tale!

 Consumatorul final este responsabil de exploatarea şi întreţinerea instalaţiei de utilizare ce îi aparţine, precum şi de respectarea regulilor tehnicii de securitate în instalaţia sa de utilizare. În acest scop consumatorul final este obligat să posede cunoştinţe minime necesare privind regulile de utilizare a gazelor naturale şi privind tehnica securităţii.

  Toate accidentele, legate de utilizarea gazelor, care au fost înregistrate în republică, au fost provocate de atîrnarea iresponsabilă a populaţiei faţă de  regulile de utilizare gaze. 

 Asigurarea exploatării fără pericol a obiectelor de aprovizionare cu gaze necesită atenţie permanentă şi respectarea strictă a „Regulilor de securitate în ramura gazificării”, precum şi a „Regulilor de utilizare gaze în sectorul comunal”. Ceea ce îndeosebi este important în perioada rece a anului, atunci, cînd cu începutul sezonului de încălzire,dat fiind necesitatea sporită în întrebuinţarea aparatelor de utilizare gaze destinate pentru încălzirea încăperilor, brusc creşte şi nivelul de consum al gazelor. Iar concomitent creşte şi numărul de avarii, cazuri accidentale, traume, pagube materiale, chiar şi victime omeneşti.

 

Consumatorii casnici, spre regret, comit multe încălcări:

- samovolnic instalează şi exploatează aparatele şi instalaţiile de utilizare gaze; 

- exploatează aparatele de utilizare gaze, chiar şi în cazul în care lipseşte tirajul în coşurile de fum şi canalul de ventilare;

- montează şi repară instalaţiile de utilizare gaze prin intermediul unor persoane neinstruite şi neatestate;

- deseori aragazurile se utilizează pentru încălzirea încăperilor, ceea ce este categoric interzis;

 

 

Calendarul evenimentelor
«  Mai 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Statistica
Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0